Близо 500 000 българи ще тръгнат на път за празниците
Близо 500 000 българи ще тръгнат на път за празниците / Sofia Photo Agency, архив

Засилен трафик заради почивните дни по повод Великденските празници очакват от КАТ. Предвижда се пикът да е този следобед и сутринта на 1 май. Около половин милион българи ще тръгнат на път за празниците.

Основен проблем на трафика ще бъдат ремонтите, като главен път Е-79 е най-засегнат. Отсечката около Дунав мост също ще бъде натоварена. Днес следобед и на 6 май ще има пътни полицаи, които да регулират и подпомагат движението.

Очаква се засилен трафик на български туристи в посока Гърция, затова ще се премахнат част от ограниченията от 60км/ч по главен път Е-79.

Поради строително-монтажни работи е затворен първокласният път в района на Кулата, а трафикът е отклонен през третокласната пътна мрежа. Днес и на 6 май по трасето има забрана за движение на тежкотоварни автомобили за времето от 14.00 до 20.00 часа. Разпоредено е също прекратяване на строително-монтажните работи след 12.00 часа на 30 април.

Създадена е предварителна организация на „Гранична полиция" с осигурен достатъчно състав за насищане на граничните зони с полицейски патрули и засилено присъствие на служители в зоните на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

"Зелена вълна" ще бъде пусната днес в София от центъра към изходите на града по няколко лъча, за да не се образуват тапи и задръствания.

Полицаите призовават да не се предприемат рискови изпреварвания и шофьорите да бъдат търпеливи. Засилени ще бъдат нощните проверки по третокласните пътища за алкохол, наркотици и неправоспособни шофьори.