Близо 3500 полицаи се грижат за сигурността на Буш у нас
Близо 3500 полицаи се грижат за сигурността на Буш у нас / netinfo
Близо 3500 полицаи ще охраняват американския президент Джордж Буш по време на визитата му в България. Освен от полиция трасето в София, по което ще се движи кортежът на американският президент и местата, където Буш ще има срещи, ще се осигуряват и от специализирания отряд за борба с тероризма и гардове от Националната служба за охрана.

Следобед влиза в сила и забраната за отварянето на прозорците и простиране на пране по балконите на жилищните сгради, намиращи се в близост до булевард „Цариградско шосе”.

Час преди пристигането на американския президент Джордж Буш в България ще бъде затворен за движение на леки коли булевард „Цариградско шосе”, съобщават от полицията. За улесняване придвижването на хората в София ще се движи градският транспорт, но не са изключени закъснения на автобусите. Съгласно постигнатите договорености между министерство на вътрешните работи, НСО и Сикрет сървис от 6.00 часа днес до 12.30 часа на 11 юни полицейската зона за сигурност се обособява между бул. „Витоша”, ул. „Позитано”, ул. „Батенберг”, Градската градина, ул. „Аксаков”, бул. „Васил Левски”, паметника Левски, бул. „Дондуков”, бул. „Мария Луиза”, съобщават още от полицията.

От МВР препоръчват на хората в София да избягват изобщо пътуванията с лек автомобил, особено ако имат работа в центъра на столицата. Трасето, по което ще се движи кортежът на американския президент, ще се осигурява от екипи на столичната дирекция на полицията и от барети на специализирания отряд за борба с тероризма. Ще се следи и за движението на съмнителни автомобили и хора на територията на целия град, като евентуални нарушители на мерките за сигурност ще бъдат санкционирани от полицията.

Преди ден в София пристигнаха и допълнителни екипи на Сикрет сървис и ФБР, които ще се грижат за сигурността на американския президент. Засилени са мерките зе сигурност на полицията и около резиденция Бояна, както и около американското посолство в София.