Билборд напомня на шофьорите да карат внимателно
Билборд напомня на шофьорите да карат внимателно / снимка: Sofia Photo Agency

Билборд на кръстовището на булевардите "Черни връх" и "Никола Вапцаров", на който се вижда смачкан при катастрофа автомобил, предупреждава шофьорите за опасността от катастрофи.


Надежда Тодоровска, зам.-генерален директор на Българския червен кръст, който постави билборда, заяви, че кампанията е агресивна, защото опитът на Великобритания показва, че само по този начин хората усещат и разбират, че това може да им се случи и на тях и никой не е застрахован. Тодоровска призова да няма толерантност към водачите, които не спазват правилата за движение. От БЧК имат намерение подобни билбордове да бъдат монтирани и на други места в столицата и в страната.

Десет пияни шофьори са били заловени в област Пазарджик само за последните два дни. Шест от тях са управлявали автомобилите си с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 промила. Най-фрапиращ е случаят с 22-годишен шофьор, заловен след полунощ в неделя в Пазарджик, който е бил с 2,04 промила алкохол в кръвта.

Един човек пострада при тежка катастрофа между три коли на изхода от село Лозен на Околовръстния път на София. Пострадалият е откаран в болница.

Трима души загинаха при станалите 11 тежки пътнотранспортни произшествия в страната за изминалото денонощие. Ранени са 17 души, сред тях двама са с опасност за живота.

В София са станали 73 леки и 2 тежки пътнотранспортни произшествия. Един е загинал, а 4 са ранени. От началото на годината в страната са регистрирани 2108 катастрофи. Смъртта си по пътищата на страната са намерили 262 души, ранени са 2522.