/ iStock/Getty Images
Жълт код за опасно време е в сила за 15 области
Във вторник отново ще бъде слънчево, около и след обяд - горещо. Ще духа слаб до умерен източен вятър. Преобладаващите максимални температури ще са между 33 и 38 градуса, по-ниски по морския бряг.

Новата седмица започва с опасни горещини, след това - бури и дъжд

Оранжев код за високи температури е обявен в Благоевград. В други 14 области е в сила жълт код. Опасност от горещини има в областите Видин, Монтана, Враца, София и София-област, Перник, Кюстендил, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Плевен, Ловеч, Велико Търново и Русе. 

НИМХ

Над Черноморието времето ще е слънчево. Ще духа умерен източен вятър. Максималната температура на въздуха ще бъде 27-30 градуса. Температурата на морската вода - 26-27 градуса. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

iStock/Getty Images

И над планините ще е слънчево. Ще духа слаб, по високите и открити части до умерен източен вятър. Остава топло с максимална температура на височина 1200 метра - около 28 градуса, на 2000 метра - около 21 градуса.

iStock/Getty Images

И в сряда ще бъде слънчево, около и след обяд - горещо. Ще духа слаб до умерен източен вятър. Преобладаващите максимални температури ще са между 34 и 39 градуса, по-ниски, около 30 градуса, по Черноморието. Привечер в сряда от северозапад ще се заоблачи и до полунощ на места в крайните западни райони ще превали и прегърми.

iStock/Getty Images

В четвъртък с до умерен северозападен вятър през страната ще преминава студен атмосферен фронт. Температурите, главно в северозападната й половина, ще се понижат и максималните ще бъдат между 28 и 33 градуса; по Черноморието дневните температури ще се повишат и ще надхвърлят 30-32 градуса. На места от северозапад на югоизток ще превали и прегърми.

iStock/Getty Images

В отделни райони, по преминаващия фронт, през нощта срещу четвъртък и в четвъртък са възможни и по-интензивни явления и градушки.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg
НИМХ, БТА