Асен Ангелов отхвърли обвиненията на Капон
Асен Ангелов отхвърли обвиненията на Капон / netinfo

Бившият административен секретар в Държавен фонд „Земеделие” Асен Ангелов отхвърли обвинението на независимия депутат Мария Капон, че е участвал в група, източила 4 млн. лева от фонда. На специална пресконференция той представи документи, които по думите му го оневиняват напълно. Ангелов съобщи още, че е завел дело от наказателно-частен характер за клевета срещу Мария Капон.

 

Според обвинения и неговия баща – депутата от ОДС Румен Ангелов – оклеветяването е с цел да бъдат обслужени лични и политически интереси. Това е начин да се отклони вниманието от проблемите на фонда и от случващото се с програма САПАРД, обясни Ангелов. По думите му над 600 бенефициенти очакват плащания по програмата, като при част от тях забавянето е от 60 дни, а при други от 120 дни.

 

Посочено бе още, че назначението на Ангелов за административен секретар на ДФ „Земеделие” е станало две седмици, след като Управителният съвет на фонда е решил да бъдат обявени въпросните обществени поръчки. Със заповед на изпълнителният директор Атанас Кънчев той е бил определен за резервен член на комисията, която е отговаряла за провеждането на обществените поръчки. Според протокола на оценителната комисия обаче Асен Ангелов е участвал в заседание само на 18 август, когато е взето решение за продължаване на преговорите два дни по-късно.

 

Според Румен Ангелов нападките към неговия син целят всъщност да го засегнат лично. „ Бият детето ми, атакувайки мен”, бе категоричен депутатът. Той припомни последния скандал, избухнал заради изказванията му в парламента във връзка със Закона за електронните съобщения и допълни, че е неудобен, защото е от опозицията.