Арестуваха протестиращи след скандал с Волен Сидеров и Десислав Чуколов
Арестуваха протестиращи след скандал с Волен Сидеров и Десислав Чуколов / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Петима души са били задържани снощи пред сградата на БНТ и отведени в столичното Първо районно.

Причината е словесен сблъсък на протестиращи с депутата от "Атака" Десислав Чуколов и лидера на партията Волен Сидеров.

Същата вечер Чуколов бе гост в телевизията, припомня „24 часа". По това време пред сградата на телевизията се събра малка група протестиращи срещу правителството.

След края на участието служителите на телевизията съвместно със силите на МВР осигурили безпрепятствено напускане на гостите, които били представители на три от политическите сили в парламента - ГЕРБ, БСП и „Атака".

Няколко минути по-късно обаче Десислав Чуколов се върнал пред главния вход на телевизията, където започнал разговор на висок тон с протестиращите. След това към депутата на "Атака" се присъединили негови колеги, както и лидерът на партията Волен Сидеров.

Първоначално са задържани двама мъже, които са отправили словесни заплахи към Чуколов и Сидеров. Малко по-късно възникнало напрежение между Десислав Чуколов и група млади хора, които твърдят, че минавали случайно покрай телевизията. Спорът приключил с излята върху депутата чаша вино.

"Тези мирни, интелигентни, пияни протестиращи, които с чаша в ръка. Ето вижте следите от тяхната интелигентност. Това интелигентно ли е, според вас", заяви Десислав Чуколов.

На въпроса може ли да ги разпознае, Чуколов заяви: "Разбира се, че ги разпознах. Колегите ми ги имат записани. Сега отиваме в Първо районно да подам жалба и просто тези хора си въобразиха, че могат да хулиганстват и буйстват по центъра на София и това да минава безнаказано. Хайде да видим дали има държава или всичко вече е анархия в България".

"Минавайки оттук видяхме много хора и се оттеглихме в тази част на улицата, след което застанахме да видим за какво става въпрос. Сега трябва да призная, че някои от моите приятели направиха такъв знак. След което се приближи един господин с очила, мисля, че е от депутатите на г-н Сидеров, но не му знам името, честно казано. Приближи се и започна да притиска физически моите приятелки. При което очевидно те се уплашиха и едната имаше чаша с малко червено вино и го заля с чашата", разказа участник в инцидента.