Александър Буздрев е кандидат-кметът на НДСВ в Пловдив
Александър Буздрев е кандидат-кметът на НДСВ в Пловдив / netinfo

Политическият съвет на НДСВ одобри кандидатите за кмет на партията в осем областни града, сред които Пловдив, Бургас, Добрич и Пазарджик.

Както Дарик съобщи по-рано, за кандидат-кмет на жълтите в Пловдив беше одобрена номинацията на началника на Регионалния инспекторат по образование Александър Буздрев.

Александър Буздрев беше избран от ръководството на НДСВ, след като жълтите обсъждаха като потенциален кандидат за кмет в Пловдив името и на друг кандидат - собственика и изпълнителния директор на „Юрий Гагарин” БТ – Венцислав Каймаканов.

Депутатите Валентин Милтенов и Енчо Малев са кандидати за кметове в Пазарджик и Добрич. Мария Инджова е номинацията на НДСВ в кметската надпревара в Бургас. В Монтана партията ще подкрепи Златко Живков, в Русе – настоящия градоначалник Божидар Йотов. Кандидатът за Ямбол е Георги Славов, а в Кърджали жълтите ще застанат зад Никола Пашинов.

Общо 31 кандидатури за кметове на общини одобри на последното си заседание Политическият съвет на НДСВ, с което номинациите на партията станаха над 200. Над 430 кандидатури за кметове на кметства е издигнала до момента партията.

Все още не е определена листата на НДСВ с кандидатите за столични общински съветници, но преобладавало мнението, че е добре водач да бъде кандидат-кметът Антония Първанова. До момента нямало и одобрени номинации за районни кметове в София.