/ iStock
Родителите на млада жена, бъдещ лекар, издирват свидетели на тежката катастрофа, оставила инвалидизирана единствената им дъщеря.

Историята на д-р Цвета Кютукчиева циркулира през последните дни в социалните мрежи. На 15 април 2022, 21-годишната жена е пометена от шофьор на кръстовището на бул. Тодор Александров и ул. Одрин в София. Произшествието се случва малко преди 11 часа.

В този момент тя е специализант по акушерство и гинекология и обещаващ  кадър в АГ медицината. Дете е на лекари.

Пострадалата Цвета е откарана в "Пирогов" с тежка черепно-мозъчна травма. Цели 7 месеца тя остава в будна кома. Възстановяването й е бавно, младата жена от две години е прикована на легло и се учи отново да говори.

Единствен свидетел на случилото се е неин връстник, който е стоял зад волана във фаталния априлски ден. Той твърди, че Цвета е пресичала на червено. По тази причина сега делото е на път да приключи заради единствените свидетелски показания, че тя е нарушила правилата, преминавайки на забранен за пешеходци сигнал.

"Първият разследващ полицай не извършва дори минимума от необходими действия, за да изясни истината и не призовава никой от 12-те човека, звъннали на 112! Не е издирен и нито един от водачите на колите, спрели на червен светофар, които се виждат на запис на камера и чиито номера са разпознаваеми.
Единствените показания, които са налични, са тези на шофьора. Според който Цвета е пресичала на червен светофар. Познавайки детето си и характера му, родителите ѝ смятат, че това е лъжа и че тя е пресичала на зелено", пишат близки на пострадалата жена във Фейсбук.

Сега те се надяват да се появят свидетели, които да потвърдят или да отхвърлят версията на шофьора.