Служители на Булгартабак протестираха пред парламента
Служители на Булгартабак протестираха пред парламента / БГНЕС, архив
Служители на "Булгартабак" протестираха пред парламента
85836
Служители на "Булгартабак" протестираха пред парламента
Служители на "Булгартабак" протестираха пред парламента
  • Служители на "Булгартабак" протестираха пред парламента
  • Служители на "Булгартабак" протестираха пред парламента

Работници от софийската фабрика на „Булгартабак" за пореден път протестираха пред парламента заради съкращенията в дружеството. Те не приемат мотивите за освобождаването им от работа и настояват държавата да се намеси. На над 400 работници в София БТ е предложено да подпишат съгласие за освобождаване от работа от 10 май, като ще получат обезщетение.

Около 70 души се събраха на протеста пред Народното събрание. Хората си искат работата.

"Протестираме, защото оставаме без работа. Ние имаме години пред нас. Какво да работи", попита Анита Великова, машинист оператор в София БТ.

Тютюневите синдикати искат оставката на Лукарски

Работниците смятат, че зад съкращенията и закриването на софийския клон на дружеството стоят нечисти сделки, обясни още Великова.

"Това са някакви тъмни сделки вероятно, за които ние нямаме достъп, но така бързо да се закрие цялата фабрика, вероятно не са чисти нещата", каза Великова.

Лукарски: Надявам се да не се затварят производствени мощности на Булгартабак

Протестиращите от София БТ искат държавата да се намеси и настояват за спешна среща с премиера Бойко Борисов и неговия екип, на която да бъде поканен представител на мажоритарния собственик, за да се избегне ескалация на социалното напрежение и да се запази производството на дружеството.