Пътен възел „Коритна” влиза в експлоатация до 15 декември
Пътен възел „Коритна” влиза в експлоатация до 15 декември / netinfo
Най-късно до 15 декември трябва да бъде пуснат в експлоатация пътен възел „Коритна", свързващ пътя София-Плевен-Русе и София-Велико Търново-Варна. Това съобщи новият изпълнителен директор на Национална агенция „Пътна инфраструктура" Иван Атанасов.

Той лично инспектира работата по строежа на естакадата. Атанасов съобщи, че агенцията има около 226 млн лв. задължения към фирмите изпълнителки по различни обекти, но успокои, че ведомството върви в правилна посока.

Иван Атанасов е поел ангажимент пред премиера да бъде изпълнителен директор на агенцията до 5 декември. „Времето е кратко, не могат да се свършат всички планирани неща, но важното е посоката да е правилна, да се покажат тенденциите, да се започне и да се добие увереност и в Брюксел, и в българското общество, че промяната в пътната агенция е истинска”, коментира Атанасов.

По отношение на автомагистрала „Люлин" Атанасов заяви, че предстои сериозен анализ на сключения договор с фирмата изпълнител, след което ще се предприемат конкретни действия. „Основните проблеми са в две посоки: от една страна, имало е забавяне и все още има нерешени въпроси, свързани с осигуряването достъпа до трасето. От друга страна, изпълнителят „Мата Чингиз” е изпълнил за около 55 процента от времето едва 14 процента от работата”, каза Атанасов.

Атанасов каза още, че до края на месеца се очаква да бъдат отворени ценовите оферти за изграждането на отсечката Нова Загора Ямбол от автомагистрала Тракия.

„За последния, лот 4 изчакваме Надзорния съвет да одобри новата методика и новия типов договор. Първите две седмици на ноември аз очаквам да стартира процедурата и за лот 4”, обясни шефът на пътната агенция.