Протестиращи срещу шистовия газ в Добрич ядосаха премиера
Протестиращи срещу шистовия газ в Добрич ядосаха премиера / снимки: DarikNews.bg, Добрич
Борисов заплаши протестиращи срещу шистовия газ – ако продължават, подписваме на инат
44899
Борисов заплаши протестиращи срещу шистовия газ – ако продължават, подписваме на инат
  • Борисов заплаши протестиращи срещу шистовия газ – ако продължават, подписваме на инат

Министър-председателят Бойко Борисов обвини протестиращи срещу шистовия газ в изпълнение на партийни повели и се закани, че ако това продължи, „ще подпишем на инат”. Премиерът беше в Добрич, където откри обновена пешеходна зона и футболно игрище.

По време на церемонията по откриването група граждани с плакати против добива на шистов газ у нас предизвикаха коментар от страна на Борисов. Той припомни, че преди дни се е срещнал с противниците на добива на шистов газ и заедно с двама министри е обяснил всичко, което се прави и което гарантира безопасността на процеса. Премиерът обвини протестиращите, че изпълняват партийни повели и се закани, че ако това продължи, „ще подпишем на инат”.

„Многократно съм казвал, че инфраструктурата на една държава я прави привлекателна и за децата ни които, са напуснала България, и за инвеститорите. Съжалявам, че в 21 век трябва да обяснявам, че инфраструктурата е нещо, което е най-важно”, заяви премиерът и подчерта, че пътищата, екологията и инфраструктурата са залогът за успех на една държава.

На церемонията по откриването присъства и министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. Тя пое ангажимент Добрич да бъде ключов регион, към който ще бъдат насочени европейските средства за следващия програмен период, така че пътната инфраструктура на този регион да отвори вратите на България.

Ремонтът на централната зона на Добрич е финансиран по Оперативна програма „Регионално развитие”. Проектът е на стойност 5 млн. лева. Подновена е настилката по пешеходната зона, изградени са детски площадки, разширени са зелените площи, поставено е ново улично осветление, обособена е велоалея и кътове за отдих. В новото футболно игрище с изкуствена тревна настилка са вложени 700 000 лева.

Протестиращи срещу шистовия газ в Добрич ядосаха премиера
netinfo

Други новини от Добрич