Привличаме чужденци за луксозен туризъм
Привличаме чужденци за луксозен туризъм / netinfo

България вече може да предложи на туристите с по-високи изисквания все по-голям избор от бутикови висококатегорийни хотели, СПА курорти и културно-исторически дестинации. Това заяви пред журналисти Огнян Благоев, директор на туристическа агенция "Миел". Тя е единственият български член на Световната асоциация на туристическите агенции. Организацията реши да проведе годишната си среща у нас през ноември.

България все още не е толкова известна като дестинация за луксозен туризъм и персонално отношение към гостите и затова е много важно туристическите агенции да обслужват така туристите, че да тушират проблеми като инфраструктурата и да ги оставят с добри впечатления, обясни Огнян Благоев.

По негова оценка интересът към индивидуални пътувания у нас нараства. Около 85 на сто от приходите на "Миел" вече са тъкмо от индивидуални и луксозни пътувания от Япония, Тайван, Виетнам и Китай. България е сравнително нова дестинация, което означава, че не е "развалена", заяви Кристин Фурние, изпълнителен директор на Световната асоциация на туристическите агенции.

Според нея фактът, че организацията ще проведе в София годишната си среща, ще даде възможност на туроператори от всички континенти да оценят българския туристически продукт и насочат клиентите си към нещо ново и модерно. Членуващите в асоциацията туристически агенции от цял свят предлагат тъкмо индивидуални и бутикови пътувания, а не масов туризъм.