Принудително ще събират публични задължения
Принудително ще събират публични задължения / netinfo

Акция за събиране на публични задължения с размер под 5000 лева започва веднага след Гергьовден в София и цяла Югозападна България - Перник, Кюстендил, Благоевград, съобщиха от Агенцията за държавни вземания. Кампанията ще се проведе едновременно и в областите Пловдив, Стара Загора, Пазарджик, Смолян, Хасково, и Кърджали.

Принудително ще бъдат събирани задължения към КАТ, Общините, ГИТ, КТЗП, Митници, Съдилища, НАП, ДАИ и държавните лесничейства. Сформирани са 13 екипа от публични изпълнители в София и 12 екипа за регион Пловдив, които през следващите дни ще посещават домовете на длъжници, за да извършват описи, а на места и изземване на имущество, включително и на личните им МПС.

Иззетите вещи и МПС ще бъдат продадени чрез публична продажба, като направените разноски остават за сметка на длъжника. В случай на доброволно плащане на публичните задължения иззетите вещи ще бъдат върнати на длъжниците, а изпълнителните дела ще бъдат прекратени.

Плащането може да се извърши в брой на касите в сградите на АДВ или по банков път. На екипите от публични изпълнители ще съдействат органите на полицията.