Пикадили строи магазини в градовете с над 50 000 жители
Пикадили строи магазини в градовете с над 50 000 жители / netinfo

Във всички градове с над 50 хиляди жители ще бъдат построени супермаркети „Пикадили” през следващите четири години. Това съобщи Александър Чампаревич, изпълнителен директор на компанията и представител на новия собственик на „Пикакадили” – „Делта макси”. Тази година веригата ще открие в София два хипермаркета тип „софт дискаунт”, в който клиентите ще пазаруват на по-ниски цени.

Компанията планира да построи между 40 и 50 малки магазина тип „корнершоп” в по-големите градове на страната. Двата столични магазина за по-евтино пазаруване ще бъдат разположени в крайградски търговки паркове, обясни Чампаревич. По думите му резултатите са обещаващи, защото българският пазар е един от най-развиващите се и най-обещаващите в Европа.

В България все още има много некачествени стоки, които се продават на ниски цени, заяви Стефан Косев, член на борда на директорите на компанията, която получи сертификати за качество и безопасност на храните.

Компанията е постигнала 42 процента ръст на годишния оборот през 2007 година, спрямо оборота през 2006. През следващите четири години ще бъдат изградени още 20 супермаркета, като в момента търговските обекти на „Пикадили” са 11 в градовете София, Варна, Бургас и Велико Търново.