Партията на Кунева предлага Бисер Манолов за управител на БНБ
Партията на Кунева предлага Бисер Манолов за управител на БНБ / снимка: ДБГ

„Движение България на гражданите" издига кандидатурата на финансиста Бисер Манолов за управител на БНБ. Това е решил Изпълнителният съвет на движението на свое заседание, съобщават от движението. Кандидатурата му се предлага от партията на Кунева на Парламентарната група на Реформаторския блок.

Бисер Манолов има магистърска степен по управление на инвестициите от УНСС. От 1989 до 2012 г. работи в банковия сектор, като се занимава с управление на финансови активи. Работил е в банки 14 години.Той е един от основателите на Българската дилърска асоциация и неин председател в периода 1998-2002 г. От 2003 до 2011 г. в продължение на два мандата е избран да ръководи Фонда за гарантиране на влоговете в банките. От 2011 г. до момента е член на УС на Фонда. Бил е член на Изпълнителния съвет на Международната асоциация на институциите за гарантиране на депозитите (със седалище в Базел).

Изпълнителният съвет потвърждава искането на движението за единна регистрация на Реформаторския блок на изборите, се казва още в решението. Затова органът е утвърдил проект на коалиционно политическо споразумение за явяване на местните избори.