Очаква се до месец ОЦК – Кърджали да има нов собственик
Очаква се до месец ОЦК – Кърджали да има нов собственик / снимки: DarikNews.bg
Металурзите от ОЦК: Разпети петък е Великден за нас
52404
Металурзите от ОЦК: Разпети петък е Великден за нас
  • Металурзите от ОЦК: Разпети петък е Великден за нас

Очаквам до месец ОЦК да има нов собственик, мениджмънт и да започне работа - това днес в Кърджали премиерът Бойко Борисов, който се срещна с металурзите, получаващи от тази сутрин по заплата и половина от дължимите им възнаграждения.

В четвъртък лично преговарях с представители на банките-кредитори, за да ги убедя, че предприятието е стратегическо и изключително важно за този смесен район и поминъка на хората тук, допълни премиерът. В Кърджали той пристигна заедно с финансовия министър Симеон Дянков и министъра на икономиката Делян Добрев.

„Дянков доведе банкерите при мен. Те категорично казаха, че не е финализирана сделката за Мадан по простата причина, че на Захариев синът му спеше. Това беше в 12.30 ч, при положение, че знаят, че е последният работен ден, че банките затварят и нямаше да може да се прехвърлят акциите и да се платят парите за тук и за Мадан. С Мадан вече всичко е 100% привършило. Хората си получиха и другите заплати. От вторник започват работа. Още два рудника започват да работят там, около 1000 работни места. За радост успяхме и вечерта към 19 часа ултимативно казахме на банките, че днес заплата, заплата и половина трябва да изплатят. Това ни беше много тежък разговор, радвам се, че би трябвало вече да сте получили парите", каза Борисов.

Очаква се до месец ОЦК  Кърджали да има нов собственик
netinfo

Разпети петък е Великден за нас - така работниците от ОЦК - Кърджали посрещнаха новината за нов собственик и мениджмънт на комбината.

500 000 лева от дължимите 1,4 милиона вече са преведени по сметките на металурзите от ОЦК и те вече теглят парите си от банкоматите. Парите са част от 4-те милиона лева, които собственикът на ОЦК Валентин Захариев получи след финализиране на сделката с „Горубсо - Мадан".

Очаква се до месец ОЦК  Кърджали да има нов собственик
netinfo