Община Видин продала имотите за пътища до Дунав мост-2
Община Видин продала имотите за пътища до Дунав мост-2 / снимка: Sofia Photo Agency
Общината във Видин е продала на частни лица свои терени, които е трябвало да бъдат отчуждени, за да се изгради съпътстващата инфраструктура на Дунав мост-2. Това обяви министърът на транспорта Петър Мутафчиев.

Търговете за строителството на прилежащата инфраструктура на Дунав мост-2 вече са обявени, а от март 2006 г. община Видин с писмо от Министерството на транспорта е заявила кои терени ще обхване строителството и предстои отчуждаване. На общината се приведени 1,5 милиона лева за процедурите по отчуждаването, обясниха от транспортното министерство.

Оказва се, че 6 имота са били разделени и продадени на частни лица без преди това да са предложени за продажба на министерството. В разговор с министър Мутафчиев кметът на Видин Иван Ценов е обяснил, че продажбата е станала преди писмото със заявката за строителството на съпътстващата моста инфраструктура.

Ако това е така, в отговор общината веднага трябваше да ни извести още в началото на 2006 г., отговори Мутафчиев.Според него община Видин не е спазила закона. Сега предстои нова оценка на имотите.