Експертите от немския автомобилен клуб ADAC редовно правят изчисления свързани с финансовите разходи за придобиването и поддръжката на най-различни автомобили. Вижте в канала "Vip Drift Taxi" във vbox7:

За бъдещите купувачи тази информация е важна помощ при вземането на решение за или против даден модел. Защото не само покупната цена, но и загубата на стойност, разходите за гориво и поддръжка, също са част от общите финансови разходи за автомобила ви. Поради тази причина, при изчисленията за подредбата в тази класация, са взети предвид много фактори – цена на автомобила, вид на двигателя и горивото, разходи за техническа поддръжка, размера на гумите, цена на застраховките, общата амортизация и обезценяване, и даже цената за ежемесечно измиване на автомивка.

В тези средни изчисления експертите на клуба предполагат, че новият автомобил ще се кара за пет години, като през това време ще покрие 75 000 километра. Това съответства на годишен пробег от 15 000 километра.

дачия
iStock/Getty Images

В таблицата цените за месечните разходи с всички включени фактори са изчислени на базата на 5 годишен период и пробег по 15 хил. км годишно:

коли цени

Победителят в сравнението на разходите за нови автомобили е Dacia Sandero SCe 75 Access. Решаващ в този автомобил е ниската покупна цена и следователно изключително ниската амортизация за 5 годишния период.