Михайлова: Черновата с антикризисни мерки е изнесена целенасочено
Михайлова: Черновата с антикризисни мерки е изнесена целенасочено / снимка: Sofia Photo Agency
Михайлова: Черновата с антикризисни мерки е изнесена целенасочено
27161
Михайлова: Черновата с антикризисни мерки е изнесена целенасочено
  • Михайлова: Черновата с антикризисни мерки е изнесена целенасочено

Работният антикризисен пакет от мерки, който вчера беше разпространен в публичното пространство, не е изготвен от експерти на финансовото министерство, но е остойностен от ведомството, заяви заместник-министърът на финансите Ана Михайлова.

„По антикризисните мерки работим от няколко месеца, като в Министерството на финансите постъпват предложения от различни източници. Всяка една мярка беше разгледана с необходимото внимание, беше оценен ефектът, доколко тя ще повлияе за стабилизирането на бюджета. И за съжаление един от списъците, които сме дискутирали в Министерството на финансите и който не е изготвят от наши експерти, но е бил остойностен тук, е излязъл като информация навън, според мен съвсем целенасочено. Работата продължава. Нашите усилия са насочени към разработване на мерки, които ще стимулират реалната икономика, производителността, конкурентноспособността в икономиката", коментира зам.-министър Михайлова.

Заместник-министърът на финансите не даде категоричен отговор, дали правителството ще запознае социалните партньори с пакета от мерки, преди официалното му разглеждане от Националния съвет за тристранно сътрудничество в понеделник.