Корпоративен интерес постави на карта транспорта в Пловдив
Корпоративен интерес постави на карта транспорта в Пловдив / netinfo

Областният управител на Пловдив Тодор Петков официално отказа да удължи с шест месеца договорите на частните превозвачи за обслужване на линиите от градския транспорт. Те изтичат на 22 февруари и така опасността следващия петък градът да остане без половината си автобуси придоби реални очертания.

Регионалният директор на ДАИ Йордан Арабаджиев заяви преди дни в ефира на Дарик радио, че при липса на анекси автомобилната администрация няма да прави компромиси и ще съставя масово актове на незаконно движещи се по частните линии коли. С валидни договори са единствено “Хеброс бус” и общинската фирма “Градски транспорт”, която обаче не може да покрива всички свои разписания.

Областният управител бе категоричен, че е готов да погази закона, защото забавеният конкурс за определяне на нови превозвачи по линиите не му дава правно основание да удължи договорите на фирмите, които ги обслужват в момента. Не мога да отговоря какво ще правим в петък, защото общината си е свършила работата и още през декември внесе предложението за провеждане на нов конкурс, коментира пред Дарик кметът Иван Чомаков. До момента обаче то не е внесено за гласуване в Общинския съвет.

Други новини от Пловдив