Клиентите на НАП могат да подават сигнали за корупция по интернет
Клиентите на НАП могат да подават сигнали за корупция по интернет / netinfo

Гражданите и фирмите вече могат да подават сигнали за корупция срещу служители на Националната агенция за приходите /НАП/ и чрез сайта - www.nap.bg, съобщиха от агенцията.

За ползването на услугата не е необходимо притежаването на електронен подпис.

Подаването на сигнал за корупция по електронен път става чрез попълването на електронен формуляр, в който се вписват данни за служителят от НАП, за когото има доказателства за конкретна корупционна проява. Всички сигнали за нарушения от служители на НАП ще бъдат проверени от специализираното звено "Инспекторат" в агенцията. Задължително условие при подаване на сигнала е той да не е анонимен. От агенцията уверяват, че данните на гражданите, които подават сигнал за корупция, няма да се предоставят на трети лица и ще се запазят конфиденциални.

Освен по електронен път, сигнали срещу корумпирани служители могат да се подадат по телефона и по пощата. Автоматичният телефон за подаване на сигнали срещу корумпирани служители 811-77-55 работи 24 часа в денонощието всеки ден. Задължително условие при подаване на сигнал за корумпиран служител е обаждането да не е анонимно. Времето за подаване на сигнал е ограничено до 5 минути за едно обаждане.

По пощата информация за нередности и сигнали за корупция в Национална агенция за приходите може да се изпращат на адрес: 1000 София, бул."Дондуков" 52.