Инспекторатът на МС не ни е проверявал, твърдят в лабораторията за горивата
Инспекторатът на МС не ни е проверявал, твърдят в лабораторията за горивата / netinfo

Инспекторатът на Министерския съвет не ни е правил проверка. Единствено инспекторатът на Министерството на икономиката и енергетиката е направил ревизия в лабораторията за контрол върху горивата към Държавната агенция по метрология и технически надзор и констатациите се изпълняват. Това каза шефката на дирекция „Контрол на качеството на течните горива” в агенцията Мая Топалова. По-рано днес директорът на инспектората към Министерския съвет Николай Георгиев обяви, че председателката на държавната агенция Олга Манафова е предложена за уволнение, заради открити редица нарушения. Ето какво каза за Дарик Мая Топалова:

Две години лабораторията не работи, а хората получават заплати и е предложено освобождаването на ръководството на държавната агенция.

Лабораторията не работи, защото по проекта ФАР 11 помещения от тази лаборатория се ремонтираха в продължение на година и половина, тъй като едно от условията за доставката на апаратура е да се ремонтират помещенията. Това наистина е така, но ние сме намалили обема на работа, защото не можем да ползваме нашата лаборатория, а сме ползвали външни акредитирани лаборатории.

Тази проверка на инспектората е траела няколко месеца ни обясни господин Георгиев.

Инспекторатът на Министерски съвет проверка не ни е правил. Те имаха запитване по няколко въпроса и писмено им беше отговорено. Ако това се казва проверка.

А инспекторът на Министерството на икономиката и енергетиката правил ли е проверка?

Да, те вече ни правиха проверка миналата година, докладът им имаше препоръки, които ние тази година сме изпълнявали.