И третият търг за „Кремиковци се провали
И третият търг за „Кремиковци се провали / снимка: Sofia Photo Agency, архив
И третият търг за „Кремиковци" се провали
38199
И третият търг за „Кремиковци" се провали
  • И третият търг за „Кремиковци" се провали

Третият търг за продажбата на „Кремиковци" се провали, въпреки че се появи инвеститор в последния момент. „Виктори Комерс" подаде оферта за 396 млн. лева или един млн. над началната тръжна цена. В последствие обаче се оказа, че компанията не е направила депозит за участие в търга и офертата и е невалидна.

Третият търг за продажбата на обособената част от „Кремиковци" беше натоварен с множество очаквания, тъй като огледите не спряха до последния момент. Малко преди крайния срок се появи един единствен инвеститор „Виктори Комерс", съобщи синдикът Цветан Банков. Офертата не бе приета, защото не е платен депозит. „Представена ми бе разпечатка от ABV.bg поща, която няма, а и листчето, което ми беше представено, няма нито един атрибут на платежно нареждане", коментира Банков.

Той отказа коментар на въпроса дали е възможно фирмата да не е имала реално намерение да участва в търга, а целта е била да се вдигне шум. „Резултатът е нищо, не заслужава толкова внимание това, което се случи. Отива се на следваща търгова процедура, вече с явно наддаване", обясни Банков.

Цената при четвъртото наддаване ще бъде 80 процента от днешната - т. е. 316 млн. лева. Не е ясно дали единственият инвеститор ще се опита отново да участва.