Децата на Берлускони притежават компания за недвижими имоти
Децата на Берлускони притежават компания за недвижими имоти / снимка: БГНЕС

Трите деца на Силвио Берлускони от брака му с Вероника Ларио дебютират в сферата на недвижимото имущество. Барбара (23), Елеонора (21) и Луиджи (19) станаха собственици на основаната преди месец компания B.e.l. Immobiliare, която е насочена към сферата на имотите.

Името на компанията е съставено от трите начални букви на имената на децата на Силвио и Вероника Берлускони.

Компанията ще може да купува и продава, да дава под наем и да управлява недвижима собственост, както и да строи сгради.

По този начин малките деца на бившия премиер на практика следват стъпките му от младини, когато той започна кариерата си на бизнесмен именно в тази сфера.

Управителен директор на компанията е довереният човек на Берлускони Джузепе Спинели. От името на трите деца той ще може да купува и продава недвижима собственост на цена до 300 хиляди евро.

Според вестник „Стампа“ Holding italiana quattordicesima, която включва фирмата, е поделена по равно на три части между децата на милиардера. Холдингът пък е част от империята на Берлускони „Фининвест“ (Fininvest).

Тя контролира медийната група „Медиасет“ (Mediaset), банковата група „Медиоланум“ (Mediolanum), издателската къща „Мондадори“ (Mondadori), както и няколко участия в други групировки.

Самата „Фининвест“ в края на 2007 рещи да акцентира върху инвестициите в недвижимо имущество.

С тази цел тя основа компанията Fininvest Sviluppi immobiliari. Предполага се, че много скоро тя ще купи вила Somaglia в Лезмо. Това е сграда от XVIII век с парк, в която трябва да бъде настанен Университетът на либералната мисъл - едновремешен проект на Берлускони.

www.prontosofia.com