CEZ и Е.ON трябва да обявят кога ще изнесат всички електромери
CEZ и Е.ON трябва да обявят кога ще изнесат всички електромери / netinfo

Държавната комисия за енергийно и водно регулиране задължи електроразпределителните дружества, собственост на CEZ и Е.ON до края на годината да представят план-график със сроковете за изнасяне на електромерни табла на границата на собственост и подмяна на електромерите, съобщиха от регулатора.

За деветте месеца на 2007 г. немската компания е подменила 58 процента от общия брой електромери и 57 на сто са изнесени на границата на собственост. В столичното електроразпределително дружество са изнесени 58 на сто, а в София-област и Плевен по 50 процента от общия брой електромери.

До края на месеца снабдителните дружества трябва да осигурят книжки с Общите условия на договорите за продажба на електрическа енергия в клиентските си центрове, да извършат вътрешни проверки по всички центрове и да предоставят резултатите в комисията.

Комисията изисква от CEZ и Е.ON да представят за оценка и утвърждаване разработена система за счетоводно отчитане, която ще се използва за целите на регулаторното счетоводство.

ДКЕВР задължи CEZ и Е.ON всяка година до 31 март да представят описание на нови, изкупени и изведени от експлоатация елементи от мрежата.

При проверките за подготовката за есенно-зимния период експертите на регулатора установиха, че CEZ и Е.ON изпълняват заложените в плановете им организационни и технически дейности. ДКЕВР започва проверка в електроразпределителните дружества собственост на ЕVN.