Пламен Константинов е Мъж на годината 2008
Пламен Константинов е Мъж на годината 2008 / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Manoftheyear.bg/2008/

Пламен Константинов е Мъж на годината 2008. Волейболистът беше предпочетен от читателите на този сайт пред футболиста Димитър Бербатов и режисьора Явор Гърдев. 8936 души гласуваха за капитана на националния ни отбор по волейбол.

Мъжът на годината плака от щастие на церемонията във Военния клуб, на която получи наградите си. Волейболистът се развълнува най-силно, когато на сцената се появи неговият баща Георги. С уникална сабя, на която е гравирано името му, и бутилка 60-годишно уиски Johnnie Walker - син етикет, си тръгна Гибона. Заради старо поверие той откупи сабята от бащата си с монета от 1 лев. Вярва се, че така тя никога няма да застане между двамата.

Присъствието на бащата на Пламен Константинов във Военния клуб беше една от най-големите и дълго пазени тайни около церемонията. Волейболистът до последно знаеше, че баща му няма да бъде в залата. Появата му на сцената в компанията на деветгодишния племенник на Гибона развълнува до сълзи Мъжа на годината. Затова и той посвети отличието на баща си - най-достойния човек, който му е дал пример в живота.