Димитър Бербатов е Мъж на годината 2009
Димитър Бербатов е Мъж на годината 2009 / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Manoftheyear.bg/2009/

Димитър Бербатов е Мъж на годината 2009. Капитанът на националния ни отбор по футбол и звезда на „Манчестър Юнайтед” успя да оглави класацията от втори опит. Футболистът беше сред номинираните и в края на 2008 година, но тогава се размина с отличието. Този път Бербо беше предпочетен пред другия спортист сред номинираните - боксьора Детелин Далаклиев и пред политика в класацията - министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов. 5443 българи гласуваха за Димитър Бербатов.

За да присъства на церемонията по обявяването на победителя в класацията на Дарик, футболистът долетя от Великобритания специално заради нея с частния самолет на „Манчестър Юнайтед”. Няколко часа след края й се върна отново на Острова.

Като Мъж на годината Бербатов получи уникална сабя, на която е гравирано името му. Заради старо поверие той я откупи от носителя на титлата през 2008 г. волейболиста Пламен Константинов. Според вярването така тя никога няма да застане между двамата спортисти. За победителя имаше още бутилка Johnnie Walker - черен етикет от лимитирана серия, произведена за 100-годишнината на марката, както и стилен часовник Tag Heuer, осигурен от Giulian.

На церемонията в Модерен театър Димитър Бербатов изненада гостите с новата си прическа. Според футболиста късата му подстрижка го прави да изглежда по-млад. В интервю за Дарик Бербо призна, че наградата Мъж на годината е една от тези, към които се е стремил. Следващата, която иска е Златната топка.