Звезди ще пеят за Ади
Звезди ще пеят за Ади / netinfo

Благотворителен концерт за Аделина Коджабашева от Бургас ще се проведе тази вечер във Варна. Той е организиран от ученици от различни училища. Те се свързали с известни музикални изпълнители, които веднага подкрепили кампанията. Тази вечер от 19 часа, на сцената на клуб „Диското” под Пикадили Чаталджа, ще излязат звездите: Big Sha, Lil Sha, Конса, Бенджи, Надя от „Дийп зоун”, DJ Дани, Dj BUGSY, група „Антураж”, Dim4ou и други.

Днешният благотворителен концерт е финалното мероприятие от едноседмичната кампания, организирана по идея на десетокласничката Полина Христова и подкрепена от стотици ученици, както и от най-голямата младежка неформална група във Фейсбук от Варна: „Тийн парти Варна”. Кампанията стартира предния понеделник, когато на ларгото излязоха ученици, които с кутии в ръце и плакати с лика на Ади, призоваваха варненци и гостите на града да подкрепят финансово борбата на бургазлийката за живота й.

Въпреки че парите са събрани, ние не се отказахме от реализацията на концерта. Така ще помогнем и за следоперативното възстановяване на Аделина, сподели инициаторът Полина Христова, която приканва всеки да присъства на концерта и да подкрепи кампанията.

Аделина Коджабашева от Бургас е на 19 години и спешно се нуждае от средства за извършване на животоспасяващи операция и лечение в чужбина. Поставената й от лекарите диагноза е рядко срещано заболяване на костта - конвентионален остеосарком /остеобластна версия 12.0/ –  агресивен злокачествен тумор, изискващ бърза реакция поради постепенно бързо влошаване. Специализирана и престижна болница в Щутгарт предлага възможности за лечение на Аделина като небходимата сума възлиза на 240 000 евро за цялостно лечение между 9 и 12 месеца.