Съветник оглави общинска  комисия от четвъртия опит
Съветник оглави общинска комисия от четвъртия опит / снимка: Личен архив

Благомира Александрова е новият председател на комисията по младежки дейности и спорт към Общинския съвет. Решението на местния парламент бе подкрепено от 29 съветници, а 5 гласуваха против. Минути преди да оглави комисията, Александрова бе избрана за неин член с пълно единодушие.

Благомира Александрова е най-младият общински съветник, като влезе в местния парламент от вече разпадналата се група "Варна утре". Председател на младежката комисия успя да стане при четвъртото издигане на кандидатурата й. При миналите гласувания предложението дамата да застане начело на комисията нажежи страстите в Общинския съвет.

Комисията по младежки дейности спорт остана без шеф, след като предишният й председател Павел Христов стана депутат. До днес временно председателската роля изпълняваше Мартин Байчев от ГЕРБ.

По нейно настояване Марина Панайотова-Карапетян бе извадена от състава на комисията по „Социални дейности и жилищна политика" и бе включена в „Култура и духовно развитие". Петър Липчев вече е част от комисията по „Здравеопазване", като напусна „Култура и духовно развитие". Марица Гърдева пък стана член на комисията „Опазване и възпроизводство на околната среда".