България на гражданите с амбиция за първо място на изборите във Варна
България на гражданите с амбиция за първо място на изборите във Варна / http://nationalistbg.com

Движение „България на гражданите” има амбицията да бъде първа политическа сила във Варна на предстоящите парламентарни избори. Това обяви във варненското студио на Дарик Стилиян Гроздев, областен координатор на партията в морската столица. „Целта ни е да изпреварим ГЕРБ и БСП. Обещал съм Варна е да с най-голям процент от средния за страната”, каза Гроздев, който е бивш заместник-областен управител на Варна и ексдепутат от НДСВ в 39-тото Народно събрание.

Местният лидер на  „България на гражданите” не пожела да разкрие кой ще оглави листата на партията във Варна, но не изключи възможността начело да застане дясната ръка на Меглена Кунева. „Даниел Вълчев е с варненски корени и в момента в Националния съвет отговаря за Варна”, каза Гроздев и уточни, че листата ще бъде обявена на прага на официалната предизборна кампания.

Областната структура на „България на гражданите”, по думите на Гроздев, вече наброява 1050 души, като във Варна са 730. „Сред тях има много млади и достойни хора с по две-три висши образования, ръководители на катедри и клиники, заместник-директори на колежи”, похвали се Гроздев, като не пожела да назове конкретни имена.

Попитан каква част от тях са бивши членове на НДСВ Варна, координаторът отговори: „не са много”. Сред тях е ексгубернаторът по време на Тройната коалиция Петър Кандиларов.

„Ние не създадохме НСДВ II. Голяма част от останалите кадри в „жълтата” партия изявиха желание да продължат политическата си дейност в „България на гражданите”, но концепцията ни е друга. Някои от тях останаха разсърдени”, коментира Стилиян Гроздев.
По темата на деня за високите сметки за тока областният координатор каза, че „България на гражданите” напълно се солидаризира с протестите на хората. На въпрос защо се обявява срещу монополистите, при условие че ЕРП-тата бяха приватизирани именно по време на управлението на Симеон Сакскобургготски, Гроздев каза: „Чувствам дълбока вина за това”.

Според него главният виновник за сегашната ситуация е ДКЕВР, която излиза с крайно противоречиви изказвания относно движенията в цената на електроенергията. „Освен това в България все още няма ясни критерии за определяне цените на тока”, допълни Гроздев. По думите му другата част от проблемите са в самите енергоразпределителни дружества. Сред тях той открои високата норма на печалба и големите загуби по електропреносната мрежа.