Съдиите в Райнния съд с повече дела от колегите си
Съдиите в Райнния съд с повече дела от колегите си / DarikNews.bg

20 са съдиите в Районен съд Стара Загора като средната натовареност на всеки един от тях е по 45 дела месечно, при средна месечна натовареност на магистратите в страната 39 дела. Това каза новият председател на Районения съд Милена Колева.

Очаква се в началото на 2015 да бъде открит още един щат за съдия в старозагорския Районен съд като бройката ще бъде прехвърлена от Чирпан.

През своя 5-годишен мандат Милена Колева ще заложи на прозрачността на съда и неговите решения. Приоритет за нея е и по-добрата връзка със средствата за масова информация с цел по-добро посредничество между обществото и магистратите.

Само около 3% са актовете на Районен съд, който са отменени на по-висша инстанция, което говори за едно отлично качество, коментира съдия Колева.

Една от основните цели, които новият председател си поставя е промяна на условията на работа на магистратите, обновяване на съдебни зали, по-улеснена работа в помощ на гражданите.

"Бих искала да създадем информационен център за изготвяне на електронно досие, което да повишава скоростта на работа, чрез сканиране на документите", допълни Милена Колева.