Вижте къде в София няма да има вода на 16 май?

„Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата на 16 май 2018 г. (сряда).
 
Във връзка с подмяна на спирателни кранове в резервоар „Модерно предградие“ в жк „Люлин“ се налага спиране на водоподаването от 10:00 до 22:00 ч. на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на жк „Люлин“ 1-ви, 2-ри, 3-ти, 6-ти, 7-ми, 8-ми, 9-ти, 10-ти микрорайони; жк „Люлин“ - Център, бл.290, бул. „Панчо Владигеров“  № 60, 66, 74 и бензиностанция ШЕЛ; ул. „Околовръстен път“ - от ул. „3-ти март“ до бул. „Сливница“, кв.“Факултета“, местност „Смърдана“. С понижено налягане ще бъдат жк „Западен парк“ и жк „Красна поля“ I-ва и II-ра частл
 
Част от жк "Люлин" без вода заради подмяна на спирателни кранове

Във връзка с монтаж на хидрофорна уредба до бл. 181 в жк „Красно село“ се налага спиране на водоподаването от 10:00 до 19:00 ч. на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района от бл. 185 до бл. 189 включително (висока зона).
 
Във връзка с подмяна на сградно водопроводно отклонение на ул. 40 в кв. „Враждебна“ се налага спиране на водоподаването от 9:30 до 16:30 ч. на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на ул. 40 №24.
 
Във връзка с подмяна на сградно водопроводно отклонение на ул. „Роза“ в с. Лозен се налага спиране на водоподаването от 9:00 до 19:00 ч. на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на ул. „Сергин Сердарски“ от ул. „Съединение“ до ул. „Могила“, ул. „Рашовец“ от ул. „Роза“ до ул. „Сергин Сердарски“, ул. „Могила“ от ул. „Сергин Сердарски“ до ул. „Теменуга“.
 
Във връзка с подмяна на сградно водопроводно отклонение на ул. „Чукура“ в с. Бусманци, се налага спиране на водоподаването от 9:30 до 16:30 ч. на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на ул. „Пчелина“, ул. „Чукура“, ул. „Татарски път“, махала „Нова Враждебна“.
 
Ремонтните дейности ще осигурят по-добро управление на водопроводната мрежа като максимално се ограничат зоните на евентуални бъдещи нарушения на водоснабдяването. Засегнатите от прекъсването на водата, могат да получат повече информация от Телефонния център на “Софийска вода” АД на телефон 0800 12121 или да следят за развитието на всички текущи теренни дейности в реално време чрез Виртуалния информационен център на дружеството - www.sofiyskavoda.bg/water_stops.aspx.
 
“Софийска вода” АД предварително се извинява на своите клиенти за причинените временни неудобства! Интернет сайтът на дружеството (www.sofiyskavoda.bg) дава възможност на клиентите да се абонират за съобщенията за прекъсване на водоподаването. На електронната си поща те могат лично да получават информация за планираните спирания. Друг начин е да се възползват от безплатната услуга за известяване чрез СМС.