/ БГНЕС
Търсят решение на ВиК проблемите в пострадалите от бурята райони
Над 60 са сигналите заради дъждовете, 40 от тях са обработвани до вечерта - работата на екипите в "Драгалевци" продължава. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова относно щетите от вчерашната буря, която е активизирала екипите на Аварийно-спасителното звено, Столичния инспекторат и на пожарната.
 
За кратко време е паднал обилен дъжд, което е довело до свличане на големи земни маси. Сериозни щети са нанесени в район "Витоша" и основно в "Драгалевци", съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова.
 
"От това не можем да се предпазим. Но апелът ми е, когато се изхвърлят отпадъци, да се изхвърлят на определените места, за да не запушват канализацията", обърна се тя към гражданите.

Гръмотевична буря и силен дъжд в София
 
Екипът на Фандъкова ще търси начини за решаването на ВиК проблемите в пострадалите от бурята столични райони.
 
Строителен обект е бил залят от придошлата река Драгалевска и това е довело до значими повреди, поясни кметът на София.
 
"Район "Лозенец" изпълнява корекцията на река Драгалевска, която ще ни позволи "Софийска вода" да изгради отливния канал, който е по улица "Филип Кутев". Това ще помогне при такива ситуации част от водата да се поема и да се оттича по "Филип Кутев" и да не се получават такива сериозни последствия", обясни кметът.
 
При възстановяването на асфалта на бул. "Черни връх", също пострадал от дъжда вчера, ще се направи допълнително укрепване, така че при следващи инциденти, да не се надигне.