20 тона капачки бяха събрани в София за ден
20 тона капачки бяха събрани в София за ден / БГНЕС
20 тона капачки бяха събрани в София за един ден. С паричната себестойност на количеството пластмаса може да се купи един нов кувьоз. Капачки бяха събирани днес и Пловдив, Плевен и Велико Търново.
 
Днес беше последният ден за предаване на събраната пластмаса от кампанията "Капачки за бъдеще". Хора от цялата страна се включиха в благотворителната инициатива, която се провежда за трети път в страната. Според една от организаторките й - Мартина Йорданова, това е най-силната кампания до момента.

Последен ден за предаване на събраните „Капачки за бъдеще”

20 тона капачки бяха събрани в София за ден
БГНЕС

Пред Дарик преди ден друг от организаторите - Лазар Радков, обясни: "Събираме пластмасови капачки, които предаваме за рециклиране срещу съответни суми и със събраните средства купуваме техника за бебета - кувьози, които даряваме в общински болници. Предаваме капачките във фабрика за рециклиране, където пластмасата се рециклира в суровина за създаване на друга пластмаса. За да си го представите, 33 тона пластмаса са около 33 млн. капачки или около 11 камиона, натъпкани с пластмаса".
 
"За шест месеца са закупени три кувьоза. Единият отиде за болницата в Червен бряг, дарение ще получи и тази в Чирпан. Третият още не сме решили къде ще отиде, тъй като чакаме справка от здравно министерство", разкри Йорданова.

Плевен активно се включи в кампанията "Капачки за бъдеще" (СНИМКИ)

20 тона капачки бяха събрани в София за ден
БГНЕС

Напролет предстои нова инициатива, а желаещите могат да се информират във Феуйсбук страницата на кампанията "Капачки за бъдеще".