Сушилня за канабис откриха в Блатец
Сушилня за канабис откриха в Блатец / Дарик Сливен Архив

Оборудване за сушене на канабис и растения са открили полицаи в частен дом в сливенското село Блатец. Акцията е проведена около 14,20 ч. на 1 ноември след получен оперативен сигнал.

Извършен е оглед в двора на къщата, наета от 52-годишна жена от с. Бяла. Зад парник, с размери около 22 м., прикрити с изсъхнали стръкове и корени от градински цветя са били скрити 80 стръка от растения, наподобяващи канабис. В две от помещенията на  втория етаж на къщата, приспособени с летви, талашитени плоскости и найлон за сушене, са намерени растения от канабис и оборудване от ел.нагреватели, вентилатори, влагоуловители, термометри, пригоден ел.вентилатор с филтри за улавяне на миризми.

 В тях са били заложени клони от съцветия на растения, наподобяващи канабис за изсушаване и готова суха зелена листна маса опакована в найлонови пликове, които при направения полеви тест реагират на канабис.

Цялото оборудване, заедно с растенията и найлоновите пликове с канабис са иззети като веществени доказателства. Образувано е досъдебно производство. За 24 часа е задържана наемателката на къщата и 30-годишен мъж от село Бяла, както и двама мъже от София /на 29 и 39 години/.

Продължава работата по изясняване на цялата престъпна дейност на лицата.