социален проект
социален проект / община Сливен
Отчетоха дейностите по проект „Подкрепа и разширяване дейността за почасово предоставяне на услуги за социално включване в общността или в домашна среда на Звено за социални услуги „Домашен помощник“ към Домашен социален патронаж-Сливен.

Проектът се финансира от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд, Схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ: „Независим живот“.

социален проект
община Сливен

 Форумът беше открит от Пепа Димитрова - Чиликова, зам.-кмет „Хуманитарни дейности“, която приветства екипа по проекта.

Бенефициент е Община Сливен, в партньорство с Фондация „Фонд за превенция на престъпността – ИГА“. Управляващ орган е Министерството на труда и социалната политика.

Целта на проекта е да се подобри качеството на живот и на достъпа до услуги за социално включване на хора с увреждания в т.ч. и деца, и хора над 65 г. с ограничения или в невъзможност за самообслужване, в отговор на комплексните им потребности.

Обхванатият брой потребители на услугата за целия период на проекта е 393 лица, обслужени от 152 броя лични асистенти, живеещи на територията на гр. Сливен и населените места – гр. Кермен, с. Трапоклово, с. Драгоданово, с. Жельо Войвода, с. Крушаре, с. Ковачите, с. Селиминово, с. Ичера, с. Злати Войвода, с. Самуилово, с. Камен, с. Глушник, с. Гавраилово.

С мултимедийна презентация бяха представени дейностите по проекта, които включват: Организация и управление на проекта; Разработване на правила за дейността на Звеното;

Осигуряване на достъп до интегрирани услуги за почасово предоставяне на услуги за социално включване в общността или в домашна среда чрез подкрепа и разширяване на Звено „Домашен помощник“ към Домашен социален патронаж-Сливен; Обучение на персонала за предоставяне на услугите; Предоставяне на психологическа подкрепа, консултиране на персонала, предоставящ социални услуги; Мотивационна и психологическа подкрепа за потребителите, според тяхната индивидуална потребност; Информиране и публичност.

Безвъзмездната финансова помощ е в размер на 857810.32лв., като финансирането от Европейския социален фонд е на стойност 729138.78лв. и Национално финансиране на стойност 128671.54лв.

Продължителността на изпълнение е 22 месеца – от 01 февруари 2016 г. до 01 декември 2017 г.