/ Dariknews.bg
7000 лева трябва да заплати Община Шумен на пешеходка, пострадала заради липсващо стъпало на централна улица. Инцидентът станал в началото на юни миналата година на бул. Славянски. 

При слизане по стълби от банката към аптеката, стъпала върху стъпало, част от което липсвало, в резултат на което загубила равновесие и паднала на земята с цялото си тяло. Изпитала болка и не можела да се изправи сама. С помощта на приятели, които я придружавали, успяла да стане от земята и забелязала, че по глезена на десния ѝ крак се появявал оток, а всяко движение било изключително болезнено.

Поради това посетила веднага личния си лекар, който ѝ дал направление за образна диагностика. От изследването станало ясно, че е налице счупване на стъпалото на десния крак в основата на 5-метатарзална кост. На същия ден се наложило да посети и специалист ортопед- травматолог, който ѝ поставил диагноза - счупване на стъпалото, без счупване на глезена; счупване на метатарзална кост.

Предписано ѝ било лечение, изразяващо се в обездвижване на стъпалото чрез мека имобилизация, покой и прием на нестероидни противовъзпалителни средства.

Жената имала деветгодишно дете, за което полагала грижи, като след инцидента станало невъзможно да се грижи пълноценно за детето си. Затова и поискала обезщетение в размер на 10 000 лева. Районният съд в Шумен решил, че отговорността за поддръжката на пешеходна алея в централната част е на Община Шумен и определи сумата за обезщетение да бъде 7 000 лева.

След обжалване делото стига до Окръжен съд, където магистратите потвърждават решението на първата инстанция.  Последното решението също не е окончателно и подлежи на обжалване пред ВКС.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.