Общината дава 100 хил.лева за хотели и ресторанти
Общината дава 100 хил.лева за хотели и ресторанти / netinfo
Община Пловдив е обявила обществена поръчка за предоставяне на хотелиерски и ресторантьорски услуги за участници в различни мероприятия, организирани от и с участието на администрацията през 2018-та година, научи Дарик радио. Видът на процедурата е пряко договаряне.
 
От документите, предоставени на Агенцията за обществени поръчки, става ясно, че община Пловдив ежегодно организира или участва в национални и международни събития като фестивали, конференции, срещи на туроператори, журналистически турове и др. Броят на участниците в тях, включително гости, шофьори, преводачи и придружители варира от 10 за по – камерните посещения и до 300 за  големите събития.
 
Настаняването е в места за настаняване от 1 до 5 звезди, в стаи с различен капацитет, като може да включва и изхранване. Когато посещенията са част от обиколни турове на България или са фестивали, протичащи на територията на няколко града и са еднодневни, се налага да се осигурява само хранене. С оглед на това, е необходимо на участниците в мероприятията да бъдат осигурени туристически услуги – настаняване и хранене, самостоятелно и в различни комбинации, според нуждите на събитието.
 
Участниците в обществената поръчка трябва да съблюдават датите на събитията в културния календар за 2018г.
 
Прогнозната стойност на обявената процедура, без да се включва ДДС, е 108 333 лева.