/ МВР-Ловеч
Малките полицаи от СУ „Тодор Кирков” в Ловеч отбелязаха тържествено края на двугодишното обучение по проект „Детско полицейско управление“, съобщават от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. През изтеклите две години малчуганите усвоиха различни полезни умения, които да им помогнат в трудни ситуации както вкъщи, така и в училище, на улицата или в непозната обстановка.

Научиха се да работят в екип, да проявяват уважение и толерантност към различните от тях, да знаят правата и отговорностите си пред обществото. В рамките на програмата учениците бяха обучавани от полицейски служители – инструктори по полицейска лична защита, които вече са сред най-близките приятели на децата. Благодарение на тях доброволците усвоиха много ценни знания и практически умения по полицейска лична защита.

Демонстрация на наученото направиха четири от децата, които представиха ОД на МВР-Ловеч, на национално спортно състезание в София и заеха престижното четвърто място. В празника с различни свои умения беше включено и полицейското куче Рино, което заедно с обучителя си младши полицейски инспектор Божидар Костов предизвикаха усмивки по детските лица.

Директорът на ОД на МВР старши комисар Маринов връчи на всеки малък полицай сертификат за успешно завършено обучение.