pieta
pieta / ipap
Творби на 25 художници включва подредената лично от акад. Светлин Русев в галерия „РОС-АРТ” в хотел „Ростов” изложба-живопис „Духовни ценности”.
Сред тях са платната на акад. Светлин Русев, Милко Божков, Иван Велчев, Долорес Дилова, Огнян Кузманов, Валентин Колев, Атанас Атанасов, Нина Русева, Георги Божилов - Слона, Николай Бузов, Анна Топалова, Весела Петрова, Катя Христова, Пламен Моневски.
Част от картините са от провелия се в края на месец март пленер „Православни ценности”. Други са от личната колекция на Васил Антонов, а трети - от пленери, които той е организирал  и провеждал преди години с акад. Светлин Русев и негови ученици - вече утвърдени и бележити художници.

Акад. Светлин Русев, е нарисувал картината "Пиета" специално за „Духовни ценности”. Тя е създадена по идея на Васил Антонов и е поставена на плаката за събитието.
Изложбата е една от многото инициативи, които народният представител е предприел по случай 25-тата годишнина от създаването на Интерпарламентарната асамблея по православие, на чието ръководство -Международният секретариат, Антонов е член.

„Духовни ценности” ще бъде открита днес 20 май от 18.00 часа от Генералния секретар на ИПАП, депутат от гръцкия парламент Андреас Михалидис. На официалната част ще присъстват още Захари Куцнашвили - депутат от грузинския парламент и член на Международния секретариат на ИПАП, Костас Мигдалис - главен съветник на Секретариата, Лили Вардиноянис - съветник на Секретариата, гръцки телевизионен екип, който подготвя филм за юбилея, както и български журналисти.
 
Всички желаещи могат да разгледат изложбата-живопис от 18.45 часа тази вечер. Тя ще бъде изложена в галерия „РОС-АРТ” в хотел „Ростов” до 9 юни.