Жалбоподателите очакват касиране на изборите за ОС Дупница
Жалбоподателите очакват касиране на изборите за ОС Дупница / Влади Владимиров

Административен съд- Кюстендил под председателството на съдия Иван Демиревски обяви за решение делото с искане за касиране на изборите за Общински съвет Дупница. Делото е заведено по жалби на: Иван Танев - независим кандидат за общински съветник, Станислав Павлов - председател на Общинския съвет на БСП-Дупница и кандидат за общински съветник от кандидатската листа на БСП и Мария Чочова - кандидат за общински съветник от същата листа, Георги Георгиев - кандидат за общински съветник от ОДБ "Съюз на десните сили", ПП „БДЦ" чрез Георги Стефанов - кандидат за общински съветник от листата на ПП "БДЦ", Коалиция "Народен съюз" - представлявана от Вергил Кацов и АБВ представлявана от Иван Цеков.

Жалбоподателите очакват касиране на изборите за ОС Дупница
netinfo


Адвокатите на всички жалбоподатели поискаха изцяло да бъде отменено решението на ОИК Дупница и резултатите от вота за общински съветници да бъдат обявени за недействителни. Председателят на ОИК Дупница Здравко Василев заяви пред съда, че жалбата на независимият кандидат за общински съветник Иван Танев е основателна, както и, че е основателна жалбата на Народен съюз , само в частта й за неотчетените за коалицията 13 гласа от секция 37. На независимият кандидат Иван Танев не му достигнаха 2 гласа , за да влезе в ОС. При повторното преброяване на част от секциите , за него бяха установени още 10 действителни бюлетини.
Днес съдия Демиревски брои бюлетините за избор на общински съветници от СИК 14 в Дупница. За ОДБ "Съюз на десните сили" бяха установени точно отчетени 10 гласа, но с една грешка при отчитане на преференция, но не бяха открити неотчетени преференции за Георги Георгиев.