Ученици от гимназия „Христо Ботев“ проведоха открит урок за предприемачеството
Ученици от гимназия „Христо Ботев“ проведоха открит урок за предприемачеството / netinfo

В Гимназия „Христо Ботев" гр. Дупница се проведе открит урок на тема: „Глобалните предизвикателства в икономиката на XXI век - предприемачество, икономика на знанието и предприемачески дух" по формат на Джуниър Ачийвмънт, като част от серия инициативи на организацията в рамките на световната седмица по предприемачество като инициативата се провежда в 147 държави. Участници в откритият урок бяха ученици от 9 г и 10 г клас профил Технологичен вариант „Предприемачество и бизнес", организирани от господин Димитър Кърнолски - учител по икономическите дисциплини в училището.

Гости на урока бяха госпожа Наташа Илиева и госпожа Мая Кючукова и от Дирекция „Бюро по труда" град Дупница, госпожа Валя Георгиева - представител на собствен бизнес в град Дупница, родител на ученик от 10 г клас, директорът на Гимназия „Христо Ботев" - Геновева Ризова, учители и ученици от училището. Учениците представиха свои есета и презентации по темата на урока.
Гостите споделиха своите виждания какъв трябва да бъде успешния предприемач, а госпожа Мая Кючукова запозна учениците с допълнителните възможности, които осигурява „Бюро по труда" за младите хора.
В края на урока гостите и учениците получиха сертификати за участие в инициативата „Седмица на предприемачеството".