Ученици- българи и роми се биха след футболен мач в Кюстендил
Ученици- българи и роми се биха след футболен мач в Кюстендил / Дарик- Кюстендил,архив

Полицията в Кюстендил продължава разследването на инцидент възникнал между ученици след футболен мач, между отборите на ПГИМ и ПГСС, по време на общинските ученически игри за 8- 10 клас. Конфликтът между български и ромски деца, е възникнал след футболната среща на многофункционалната спортна площадка на стадион "Осогово".
"Подстрекателят на конфликта е установен - 16-годишно момче от публиката. Той не е възпитаник на двете училища. Инспекторите от детската педагогическа стая са провели беседи и са снели писмени обяснения за случилото се от част от участниците в инцидента, преподавател и родители. Работата по документирането на случая продължава, материалите ще бъдат докладвани на РП - Кюстендил", коментира говорителят на ОД МВР- Кюстендил Катя Табачка.
Предстои преглеждане и на записите от камерите на стадиона. Всички участници в инцидента са непълнолетни.

По информация на Дарик, конфликтът е възникнал в коридора на стадиона, когато футболисти и публика са се изтегляли, в посока залата по борба. Няма участници в инцидента с тежки наранявания. Още по време на двубоя, 16- годишният младеж е провокирал напрежение като той е бил сред публиката. Ромските ученици също са отправяли заплахи към другите деца.