Новият представител на Министерството на младежта и спорта идва от футболните среди
Новият представител на Министерството на младежта и спорта идва от футболните среди / Личен архив

Иво Герасимов е новият главен експерт към Дирекция „Масов спорт" на Министерството на младежта и спорта за областите Кюстендил, Благоевград и Перник. Той е от Бобов дол, идва от футболните среди- съдия по футбол и учител- треньор по футбол, с необходимия опит в сферата на образованието. Неговият кабинет ще бъде в сградата на Областна управа- Кюстендил.
„Първите спортни клубове от цяла България, които ще подпишат договорите си с министерството, за финансиране на проектите им, по програмата „Спорт за децата в свободното време" ще са от Кюстендилска област. Утре, колеги от министерството ще бъдат първо в Кюстендил, а после в Благоевград, а в сряда сме в Перник", каза за Дарик Герасимов.
Министърът на младежта и спорта проф. Мариана Георгиева одобри проекти на спортни клубове по програмата „Спорт за децата в свободното време" на обща стойност един милион лева, която ще се реализира в шейсет и седем населени места през 2014 година.
В безплатните занимания по избран спорт ще могат да се включат повече от 10 000 деца под ръководството на квалифицирани спортни специалисти. Целта на програмата е разширяване на обхвата и създаване на мотивация на децата за участие в спортни занимания с цел подобряване на физическата им дееспособност, разнообразяване и пълноценно използване на свободното им време чрез здравословна двигателна активност.
Одобрените проекти за клубове от Кюстендилска област:
- Бейзболният клуб „Девълс"- Дупница- 8 300 лв.;
- Таекуондо клуб „Гладиатор"- Дупница- 3 800 лв.;
- СК по борба „Васил и Георги Илиеви"- 5 000 лв.;
- Волейболен клуб „Велбъжд- Олимпия"- 5 000 лв.;
- Спортен клуб по самбо „Крис"- 4 700 лв.;
- СК по тенис „Зона спорт"- 5 300 лв.;
- СК „Сапарева баня"- 6 000 лв.
Финансиране ще получат и 7 проекта от Благоевградска област, и 4 от Пернишка област.