Кметът на Дупница е втори в класацията  Кмет на годината 2012 на България
Кметът на Дупница е втори в класацията Кмет на годината 2012 на България / Маргарита Петрова,Дарик радио

Кметът на община Дупница инж. Методи Чимев е класиран на 2-о място в традиционната класация за "Кмет на годината 2012 на България". Организатори за пореден път са Националната сателитна телевизия „България ТВ" в партньорство с други медии и неправителствени организации. Чимев ще бъде награден на специална галавечер в София на 7 март. Победител в най-престижната категория за "най-много спечелени проекти и пари на глава от населението" е кмета на Бургас Димитър Николов. В избора са участвали журналисти отразяващи работата на кметовете в България. "За тази една година, която е обхвата на класацията, аз и целият екип сме спечелили 21 проекта на обща стойност 43 милиона лева. Без труда и усилията на всеки един човек от екипа този успех нямаше да го постигнем и аз им благодаря. Продължаваме работата в тази насока", коментира Чимев.

Успехът е изключително значим с оглед големината на общината в сравнение с много по-големи градове. Припомняме, че община Дупница бе в челната класацията с най-големи задължения от общо 18 млн. лева.

 "Когато застъпихме, имахме просрочия в размер на 11,3 млн. лева като в момента са 6,5 млн. Много е важно да се отбележи, че от тази сума 3,2 млн. лева касят европроект за рехабилитация на пътната инфраструктура, който още не е платен, тъй като се води съдебно дело. Реално, като изключим последната сума от 3,2 млн. лева, реалните просрочия са в размер на 3,3 млн. лева", припомни Чимев.