Кметове на европейски спа курорти идват в Кюстендил по покана на Манолова
Кметове на европейски спа курорти идват в Кюстендил по покана на Манолова / Дима Кирилова,Дарик радио

Кметовете на Карлови вари -Петр Клуханек, на Баньо ди Романия- Марко Бачини, съветникът на кмета на Баден Баден Сигрун Ланг и председателят на европейската Спа асоциация Жоал Барбароса пристигат в Кюстендил по покана на депутата Мая Манолова.Те ще са в града на 26 и 27 май, ще разгледат местните забележителности и ще се срещнат с кмета Петър Паунов, преди това ще посетят Народното събрание.
Визитата е със съдействието на Българския съюз по балнеология и спа туризъм.
„В изпълнение на ангажимента, който поех в Кюстендил пристигат кметовете на тези европейски спа курорти.Благодаря на Българския съюз по балнеология и спа туризъм, които ми помогнаха да ги доведа в Кюстендил. От съюза са категорични, че правилата изискват кандидат инвеститорите на Чифте баня предварително да заявят имената и намеренията си.На 14 май от 14 часа е вторият тур по продажба на Чифте баня. Въпреки усилията на съветниците от БСП не успяхме да спрем продажбата на тази емблематична за града ни сграда. Затова отново призоваваме , ако има сериозни инвеститори, да се появят на светло и в добрите практики на прозрачността да обяснят какви са намеренията им развиват банята като средище на балнеологията в Кюстендил.Ние от БСП зорко ще следим как ще бъде продадена банята", коментира Манолова.
От поканените в Кюстендил кметове Манолова очаква да разбере как са направили своите градове световно известни спа дестинации, имали ли са казус като този с Чифте баня и дали са се разделили със собствеността на такъв обект.

„Преди години кметът Петър Паунов обеща да превърне Кюстендил в Карлови вари, тъй като това не се случи, смятам че е удачно кметът на Карлови вари да обясни как е превърнал града в световна спа дестинация", заяви още Манолова.