15 000 лв. и злато, скрити в гардероб, откраднаха от жилище в Хасково
15 000 лв. и злато, скрити в гардероб, откраднаха от жилище в Хасково / Darik News, архив

15 000 лева и неустановено количество златни накити, оставени в гардероб са били откраднати от жилище на ул. „Росица” в Хасково, информират от областната дирекция „Полиция”. В дома неизвестните засега извършители са проникнали, като са използвали ключ за входната врата, уточняват от полицията. В хасковското й управление е регистрирана и кражба от бившата опитна станция. След изкъртване на алуминиева врата и срязване на метална мрежа крадците са проникнали в трансформаторно помещение и изнесли 100 литра трансформаторно масло.

За кражба на дизел информират от районното управление на полицията в Димитровград. През почивните дни, от паркирани два товарни автомобила в землището на село Крепост са били източени 320 литра дизел, след отключване на резервоарите им.

 

През уикенда са били задигнати и две леки коли- Ауди А5 с немска регистрация, паркирано на булевард „Ст. Стамболов” в областния град и Ауди А4, собственост на 21-годишен жител на село Горски извор. По неговите думи колата била паркирана пред дома му в селото.