/ Галина Георгиева
Филмът "Сребърна", посветен на биосферния парк, който бе представен на Туристическото изложение в Сиена, Италия през септември 2017 г., е номиниран за награда на XIV-я Международен фестивал на туристическия филм -"На източния бряг на Европа". Фестивалът е за рекламни видеопродукции, представящи туристически дестинации от цял свят.

Продукцията на Община Силистра е селектирана от професионално жури, между  десетки други авторски материали, в категорията "Природа и Екотуризъм"/ природни паркове и забележителности, селски региони, екопътеки, маршрути, планински и морски туризъм/, заедно с филми от Португалия, Пакинстан, Австрия, Дания, Индонезия, Германия и още четири български заглавия.

Мисията на фестивала "На Източния Бряг на Европа" е да промотира филмовата туристическа продукция, да стимулира продуцирането на такава продукция и да популяризира водещите тенденции в полето на модерната аудио-визуална култура, в унисон с критериите и нуждите на бизнеса.Фестивалът се провежда под патронажа на Министъра на туризма Николина Ангелкова.

Официалната церемония по награждаването ще се проведе на 19 април на тържествена церемония.