Роми влудиха цял комплекс с музикална вакханалия, налетяха и на полицаи
Роми влудиха цял комплекс с музикална вакханалия, налетяха и на полицаи / Снимка: Лалка Димитрова

Обитатели на ромския квартал „Победа" в Бургас отбелязаха с музикална вакханалия от ориенталски ритми студентския празник, влудиха съседите от околните жилищни сгради и вдигнаха полицията накрак. Екшънът се разиграл към 14.00 часа вчера. Още от сутринта ромите дали мощен старт на тържествата. Изкарали тонколони на открито и започнали музикално-артистичната програма. Към обяд ситуацията станала непоносима и от съседните блокове повикали МВР-служителите на помощ.
Пристигналите на мястото униформени били посрещнати от група роми. Трима от присъстващите отказали да се съобразят с искането да намалят музиката. Вместо това изсипали върху полицаите порой от закани и обиди, като дори налетяли на бой. Единият е задържан. Това е 28- годишният М.С. Другите двама участници в масовото мероприятие обаче успели да избягат. Установена е самоличността им - това са - 45 - годишният П.И. и 42- годишния Р.М. Те са обявени за местно издирване.
По случая е образувано бързо полицейско производство.
В петиция, жителите на комплекс „Меден рудник" настояват да бъдат предприети мерки за ограничаването на шумовия терор от сватби, погребения и тържества с повод и без повод, които се организират в квартал „Победа".