Общината иска представители в борда на бургаската болница
Общината иска представители в борда на бургаската болница / netinfo
Общината да има двама представители в борда на директорите в Многопрофилна болница за активно лечение – Бургас. Това официално е поискал заместник – кметът по бюджет и финанси Красимир Стойчев, по време на общото събрание на здравното заведение. Предложението ще бъде обсъдено в Министерството на здравеопазването и до няколко дни ще стане ясно дали е уважено.

Общината е акционер в МБАЛ – Бургас с 24,88 % и досега не е имала свой представител при вземането на решения за управлението на бургаската болница. Държавата е собственик на 51 % от МБАЛ. Представители на Министерството са предложили капитала на дружеството да се вдигне в полза на държавата, но заместник – кметът Красимир Стойчев е гласувал против като по този начин притежанието на акциите на общината и държавата в дружеството се запазва без промяна.

Според Красимир Стойчев Министерството на Здравеопазването би трябвало да уважи искането на общината за представителство в борда на директорите на болницата, защото не е редно при наличието на този висок процент притежание на собственост да няма глас във вземането на решения.